Prese za kosu – upotreba, nedoumice i saveti
17. oktobar

Prese za kosu – upotreba, nedoumice i saveti

Verovatno se pitate kako najbolje iskoristiti presu za kosu a da se vlasi ne oštete i kako da taj rezultat traje. U današnjem postu odgovaramo na neka od pitanja koja ste nam slali u prethodnom periodu.

Da li je važno da ploče prese budu široke?

Nije. To je jedna od zabluda. Važno je da ploče budu kvalitetno oblikovane i fino zaobljenih ivica kako biste prilikom ispravljanja (ili uvijanja) kose mogli neometano da tretirate svaki pramen. U tom smislu, praktičnije je i često bolje imati nešto tanje ploče.

Preporučujemo: ST325E, ST326E, ST327E (kliknite na naziv proizvoda za više informacija)

Da li svaka presa mora da ima jone?

Svaka presa mora da ima kvalitetno izrađenu ploču i mogućnost podešavanja temperature. Svaka dodatna funkcija na uređaju, samo je dodatni bonus.

ST387E – link do proizvoda

Kako da znate na kojoj temperaturi da tretirate kosu presom?

U zavisnosti od trenutnog stanja i potreba vaše kose treba da prilagođavate i koristite odgovarajuću temperaturu. Ukoliko je vaša kosa slabija, hemijski tretirana, preporučujemo upotrebu nižih temepratura i termalni sprej. Ako ipak, imate kosu koja je otpornija, slobodno koristite uređaj i na višim temperaturama.

Koliko puta treba da pređem presom preko pramena da bi bio ispravljen?

Dovoljno je da pritisak presom ne bude prejak i potez ne previše brz – tu leži ključ efikasnosti. Na taj način ćete iz jednog-dva ili (ukolio je kosa kovrdžava) tri poteza postići perfektno ravnu kosu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *