Oporavak kose nakon izlaganja suncu - Babyliss Paris saveti
06. maj

Oporavak kose nakon izlaganja suncu

U susret makazama

Ukoliko farbate kosu, pre hemijskog tretiranja, važno je ukloniti oštećene vlasi, kako vam se dužina ne bi “skraćivala sama”, a vaš pigment (ako je cela dužina ono što tretirate) bolje prihvatao boju. Redovno šišanje osim što održava kvalitet vlasi, takođe utiče i na brzinu rasta.

Dubinsko pranje

Količina priizvoda za negu i stilizovanje koje nanosite vremenom se sve više talože na temenu. Kožu glave neophodno je s vremena na vreme rasteretiti od naslaga, te odlazak u salon na dubinsko pranje nije na odmet praktikovati. Ukoliko ste ipak raspoloženi za kućnu varijantu, u drogerijama ili specijalizovanim prodavnicama možete kupiti šampone specijalno formulisane za ovaj tip tretiranja. Važno je napomenuti da su ovi preparati malo agresivniji, te da ih nije preporučljivo često koristiti.

 Vreme za regeneraciju i nadoknadu vlažnosti vlasi

Zahvajujući visokim temperaturama, slanoj vodi I drugim faktorima kosa je dodatno žedna vaše pažnje. Ukoliko joj nedostaje proteina, možete je počastiti jednom takvom maskom (primer: Selective Aminokeratin) a ukoliko je hidratacija naša preporuka je Daviness Vegetarian miracle.

Dodatna pažnja

Na kraju , dodatno vođenje računa uvek je bonus. Pravljenje zaštitnih frzura, u danima koji slede marame i kape mogu doprineti očuvanju vlasi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *