Nega kose u hladnijim danima
06. maj

Nega kose u hladnijim danima

Deluje kao da nijedno godišnje doba nije naklonjeno kosi i da stalno moramo da se prilagođavamo i dovijamo na koji način da je održimo zdravom i sjajnom. Zima je tu da nas malo više namuči, ali evo podsetnika na savete koje je moguće bez previše muke praktikovati svakodnevno.

Aksesoari

Šal i kapa kao gotovo obavezni zaštitni aksesoari, takođe su tu da budu od koristi kada je reč o čuvanju kose od lomljenja i dodatnog isušivanja na vetru. Ukoliko ne želite da vam se vlasi naelektrišu, važno je da vodite računa o materijalu od kojeg su izrađene, na primer – marame/šalovi. Izbegavajte sintetiku, ušuškajte se u topli šal i zaštitite kosu.

Zaštitne frizure

Nekoliko jednostavnih frizura poput pletenica, niskih nehajno „skrojenih“ punđi ili samo kose uvučene u kaput, takođe su od pomoći. Malo vremena, spretni prsti i svakodnevni izgled je osvežen, drugačiji, a benefiti su višestruki.

Ishrana i hidratacija

 Orofluido, Macadamia Natural Oil, Insight, Davines Vegeterian Miracle, Biokap hranljivi balzam, samo su neki od popularnih i najvažnije delotvornih predloga koji su blagonakloni prema kosi. Dubinska hidratacija, nega, ključni su dodatni (pored redovnog skraćenja kose) korak nege. U zavisnosti od stepena oštećenja, kao i potreba kose i uputstva pojedinačnih proizvoda, maske je potrebno držati od 15 minuta do nekoliko sati, koliko vam vreme dozvoljava. Takođe, dobar savet tokom držanja maske na glavi jeste da kosu uvijete u punđu, obavijete kapicom koju je moguće nabaviti u bilo kojoj prodavnici opreme za kosu, a potom je zagrejati fenom. Poklonite kosi dodatnu pažnju, rezultati će biti vidljivi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *