Kako odabrati presu za kosu?
01. maj

Kako odabrati presu za kosu?

Sigurni smo da ste se bar jednom našli u situaciji da od mnoštva presa za kosu niste uspeli da odaberete adekvatnu za sebe. Zato, napravili smo mali vodič koji će vas kroz savete i neophodna pitanja dovesti do prese koja će odgovarati baš vama.

Šta treba da gledate kada kupujete presu?

Pored lepog izgleda karakteristike prese su ono što treba da vas zanima:

  • Od kog materijala su prese izrađene ploče kojima tretirate svoju kosu
  • Koja je maksimalna temperatura i nivoi podešavanja
  • Da li ima funkciju jona
  • Da li ima opciju automatskog gašenja
  • Da li ima neki dodatni premaz

Koja su vaša očekivanja?

Prva i osnovna stvar je da odlučite šta sa presom za kosu želite da postignete i koliko često želite da je koristite. Češće korišćenje zahteva kvalitetniji uređaj koji ima kvalitetne ploče (keramičke, keramičke sa dodatkom titanijuma), koji ima više mogućnosti podešavanja temeperature i funkciju jona kao osnovnu zaštitnu funkciju i pomoć da se kosa ne elektriše.

Lokne, uz pomoć prese? Koja je dobra za to?

Kod odabira prese kojom želite da pravite lokne, važno je da gledate kako su ploče obrađene. Kvalitetne, glatke ploče koje nemaju nikakava udubljena po sebi i imaju fino zaglađene ivice, omogućiće da brzo, jednostavno i bez ikakvog zapinjanja vlasi uvijete. Što tanja i duža ploča, to bolje.

Sada kada znate koje su to osnovne stvari na koje treba da obratite pažnju, krenite u potragu za vašim novim saveznikom za lepši izgled kose.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *